HR EN
Prijava / Registracija Prijavi projekt

Konferencija: “COFUND –Sinergije kao pokretači istraživačkih karijera"

Ispiši stranicu


 

U Luksemburgu je, 10. i 11. prosinca 2015. godine održana konferencija pod nazivom “COFUND –Sinergije kao pokretači istraživačkih karijera”. Na konferenciji je bio pokriven cijeli niz tema vezanih za COFUND shemu: od načina vođenja COFUND projekata za vrijeme FP7, iskustava i izazova COFUND-a kao takvog do novih elemenata u istoj shemi u sklopu Obzora 2020. U nastavku, za vrijeme same konferencije, održana je i gala večera na kojoj su dodijeljene Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) 2015 – COFUND nagrade dobitnicima.


U sklopu radionice „Karijerni putevi: Izvrsnost u kontekstu“, NEWFELPRO-ova istraživačica Ivana Nina Unković, kao jedna od svega nekoliko odabranih za predstavljanje, održala je prezentaciju pod nazivom „Od nezaposlenosti do obećavajuće karijere“ u sklopu koje je predstavila iskustvo s NEWFELPRO-om te svoj karijerni put.


Isto tako, predstavnici samog NEWFELPRO projekta sudjelovali su u radionici pod nazivom „Vođenje međunarodnih programa: izazovi za COFUND“ na kojoj su predstavljena iskustva projektnih koordinatora iz različitih zemalja u vođenju projekata iz COFUND sheme.


Kada je riječ o dobitnicima ranije spomenute nagrade, tri izuzetna istraživača financirana kroz COFUND shemu, Dr. Julien Meyer, Dr. Aiden Doherty and Dr. David Hoey odabrana su u mnoštvu izuzetno obećavajućih istraživača/ica i time nagrađena za izvrsna istraživanja (od interpretacije jezika zviždanja kroz kognitivnu znanost, preko analiziranja podataka u zdravstvene svrhe do razvijanja inovativnih terapija za osteoporozu).


Zaključno, predstavnici iz Hrvatske su posjetili Inovacijski kampus Belval u svrhu dobivanja uvida u trenutne luksemburške politike istraživanja i razvoja te implementacije istih kroz razvoj Belvala.


Glavni zaključci konferencije ukazuju na popularnost COFUND sheme i njenu prepoznatljivost među Akcijama MSCA, a koja mora nastaviti težiti snažnoj inkluzivnosti i poticati istraživačke karijere. Slijedom toga, predstavljeni su novi financijski elementi u sklopu Obzora 2020, a koji kroz omogućavanje sinergije sa strukturnim fondovima, nastavljaju osnaživati proširivanje utjecaja COFUND sheme na europskoj razini.


Konferencija je financirana od strane Europske unije. Zaključke konferencije možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 



 
Winners of the Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) 2015 – COFUND awards
(photo taken from the official site of the MSCA 2015 Conference http://msca2015.lu/)