HR EN
Prijava / Registracija Prijavi projekt

Od Ljube Karamana do Marie Curie: višestruki uspjesi mlade istraživačice

Ispiši stranicu
Ivana Nina Unković, jedna od prvih NEWFELPRO istraživačica u outgoing shemi, uz uspješno provođenje svog NEWFELPRO projekta, aktivno radi na umrežavanju, vidljivosti i vrijednosti NEWFELPRO projekta od samog početka. Ova konzervatorica i restauratorica je prošle godine u rujnu sudjelovala na EU-Russia Researchers' Mobility Forum - forumu o mobilnosti istraživača u organizaciji Europske komisije na kojem je prezentirala svoj NEWFELPRO projekt. Sa svojim je projektom bila i na konferencijama u Beču i Sankt Peterburgu.

U listopadu 2014. godine, Marie Curie Actions Alumni Association je objavio i intervju s Ivanom. U samom intervjuu, Ivana je opisala svoj neobičan put koji ju je doveo do NEWFELPRO-a kao i dosadašnje iskustvo u provođenju svog projekta u Sloveniji te podijelila s čitateljima svoje planove za budućnost. Cijeli intervju s našom istraživačicom možete pročitati na sljedećoj poveznici. Universitas, splitski sveučilišni list, je, također, objavio intervju s našom istraživačicom, koji možete pročitati ovdje.

Trenutno, Ivana sudjeluje i u organizaciji Druge međunarodne konferencije za doktorande i mlade doktore znanosti pod nazivom Crossroads: East and West (Cultural contacts, transfers and interchanges between East and West in the Mediterranean). Riječ je o konferenciji koju suorganiziraju Filozofski fakultet u Splitu, Filozofski fakultet u Ljubljani i Centar za ikonografske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. S obzirom da je istraživačica trenutno upravo na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, uspješno je povezala svoju instituciju domaćina u odlaznoj fazi svog projekta s institucijom domaćinom u fazi povratka, Filozofskim fakultetom u Splitu i time značajno doprinijela jednom od najvažnijih ciljeva NEWFELPRO projekta - međunarodnoj suradnji. Sama konferencija se održava 17. i 18. rujna 2015. godine u prostorima Filozofskog fakulteta u Splitu, a sažetak iste možete pronaći na sljedećoj poveznici

Na kraju, vrijedi napomenuti i kako je Ivana odabrana i za Fellow of the week Marie Sklodowska - Curie Actions za listopad te kako će njen profil biti objavljen na facebook stranicama Marie Skłodowska-Curie Actions te kako je pozvana i na kongres "COnservation of Architecture" koji se organizira u Egiptu. 

Ivana je sjajan primjer izvrsne mlade istraživačice u humanističkim znanostima koja doprinosi kompetitivnosti tog područja, ali i vidljivosti i kvaliteti Marie Sklodowska-Curie Actions te NEWFELPRO-a.