Uspješne NEWFELPRO priče: Stanislav Boldyryev u utrci s energetskom učinkovitošću

Stanislav Boldyryev, slika preuzeta s poveznice.

Stanislav Boldyryev je NEWFELPRO-ov istraživač iz dolazne sheme koji je uspješno završio svoj dvogodišnji projekt pod nazivom Carbon footprint reduction and energy efficiency via development an advanced techniques for Total Site Integration (CARBEN) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom profesora Gorana Krajačića.

Njegov projekt iz područja kemijskog inženjerstva je razvojno istraživanje usmjereno na razvijanje Total Site Analysis u cilju smanjenja emisije CO2 povećanjem povrata energije i povećanjem udjela obnovljivih izvora energije u primarnoj smjesi energije. Razvijanje Total Site Integration podrazumijeva pronalaženje načina za zadovoljavanje različitih potreba korisnika te  uključivanje obnovljivih izvora energije tijekom uporabe TSI.

U tijeku provedbe svog projekta, profesor Boldyryev je održao predavanja za Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, predavanje za studente Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu („Energy efficiency in industry“, „Total Site Integration“) i dvije radionice za akademsko osoblje Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Napisao je osam znanstvenih članaka, dva poglavlja knjige te jedanaest konferencijskih radova i prezentacija.

Između ostalog, prisustvovao je na sljedećim konferencijama:
Organizirao je poseban dio konferencije naziva: „Industrial applications and IT tools for sustainable future“ na 10. SDEWES konferenciji (2015., Dubrovnik).

Tijekom implementacije projekta sudjelovao je u pisanju osam znanstvenih članaka:
Također, koautor je dva poglavlja knjiga:
Tijekom implementacije projekta je sudjelovao i na radionicama za razvoj komplementarnih vještina:
Njegovi budući planovi su nastavak akademske karijere u Hrvatskoj u jednom od Centara izvrsnosti, a posebna želja mu je uspostaviti industrijsko-akademsku suradnju.

Čestitamo!