Konferencija Marie Skłodowska-Curie Actions 2015

 Konferencija MSCA 2015, a koja će se održati u Luksemburgu povodom njihova predsjedanja, bit će fokusirana na specifičnu shemu Marie Skłodowska-Curie Actions’ COFUND-a:„Sinergije kao pokretači istraživačkih karijera“. Organizatori konferencije su Luxembourg National Research Fund – FNR, u suradnji s Luxembourg Ministry of Higher Education and Research – MESR, i Division of Innovation in Education, EIT i MSCA of the EU Directorate-General for Education and Culture. Konferencija će se održati od 10. do 11. prosinca 2015. u Luksemburškoj gospodarskoj komori koja je smještena u luksemburškoj poslovnoj zoni Kirchberg, a gala večera/ceremonija dodjele nagrada MSCA 2015-COFUND biti će održana u lukemburškoj bivšoj gradskoj vijećnici Cercle Cité.

Sama konferencija je zamišljena kao forum za razmjenu mišljenja o podršci mladim i iskusnim istraživačima: kako poticati izvrsnost u izobrazbi, mobilnosti i razvoju karijere istraživača.

Na Plenarnu sjednicu 1 pozivaju se tri desetominutne prezentacije s primjerima COFUND shema, njihova utjecaja te naučenih lekcija iz provođenja istih.
Ciljana skupina: koordinatori FP7 COFUND shema

Na Plenarnu sjednicu 2 pozivaju se dvije petnaestominutne prezentacije o novim elementima COFUND-a pod Obzorom 2020 (strukturni fondovi i doktorska usavršavanja). 
Ciljana skupina: prijavitelji na H2020 COFUND sheme kao i H2020 MSCA COFUND nacionalne kontakt osobe (NCP-evi)
 
Na pet paralelnih sjednica o iskustvima i izazovima COFUND-ova pozivaju se po tri petnaestominutne prezentacije za svaku od sljedećih (paralelnih) sjednica.
 
Organizatori traže zanimljive i inovativne prijedloge relevantne za MSCA-COFUND ili za istraživačke karijere u Europi. S istima se možete prijaviti do 15. rujna 2015. na sljedećoj poveznici.. Službena web stranica konferencije se nalazi na sljedećoj poveznici.