HR EN
Prijava / Registracija Prijavi projekt

Josip Trampetić - projekt "Spacetime QG LV GRay"

Ispiši stranicu
Josip Trampetić, slika preuzeta s mrežna stranica.
Josip Trampetić je NEWFELPRO-ov istraživač iz odlazne sheme koji je uspješno implementirao svoj projekt naziva Features of Space-time at Quantum Gravity Scales and Lorentz-Violating Effects on the Gamma-Ray Horizon (Spacetime QG LV GRay) na Max Planck Institutu za fiziku u Münchenu i na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu.

Glavni cilj projekta je dobivanje konačnog rezultata za jednu energiju petlje fotona odnosno derivirati smislenu disperziju odnosa fotona, uključujući i brzina grupe fotona. Disperzivni odnos se izračunava iz full-fledged field-theoretical modela te su dobiveni podaci relevantniji od onih dobivenih iz heurističkih modela string teorije. Istraživanje je prošireno i na non-abelian gauge theory models i modele sa SUSY

Rezultati njegovog NEWFELPRO projekta su prezentirani u sljedećim znanstvenim radovima:
Nakon završetka projekta, Josip Trampetić namjerava dodatno istraživati područja otvorena njegovim NEWFELPRO projektom. Cilj mu problematizirati aktualno teorijsko shvaćanje koncepata prostor-vrijeme baziranog na teoriji relativnosti odnosno približiti koncepte teorije Quantum Gravity.