HR EN
Prijava / Registracija Prijavi projekt

ZATVOREN DRUGI NATJEČAJ PROJEKTA NEWFELPRO

Ispiši stranicu
Na drugi natječaj projekta NEWFELPRO predan je ukupno 91 projektni prijedlog za predviđenih 35 stipendija, od čega je 58 istraživača s četiri do 10 godina istraživačkog iskustva, te 33 istraživača s više od 10 godina istraživačkog iskustva. Raspodjela projektnih prijedloga prema godinama istraživačkog iskustva pokazuje nešto veći interes mlađih istraživača za sudjelovanjem i razvijanjem svojih istraživačkih karijera u sljedećim godinama u sklopu projekta NEWFELPRO.

U odlaznoj shemi stipendiranja prijavljena su ukupno 63 projektna prijedloga, dok su ukupno 23 projektna prijedloga prijavljena u dolaznoj shemi stipendiranja. Shema reintegracije, koja je predstavljala ujedno i najveći izazov, privukla je hrvatske istraživače iz Australije, Kanade i SAD-a i potaknula ih na prijavu s ukupno pet projektna prijedloga. Popis zemalja iz kojih su pristigli projektni prijedlozi u sklopu dolazne sheme stipendiranja uključuje Makedoniju, Rumunjsku, Poljsku, Češku, Ukrajinu, Rusiju, Italiju, Njemačku, Španjolsku, Francusku, Veliku Britaniju, Island, Indiju, Kinu, Egipat i Maroko, dok su istraživači u sklopu odlazne sheme stipendiranja kao odredišne zemlje odabrali Sloveniju, Mađarsku, Poljsku, Grčku, Italiju, Austriju, Francusku, Njemačku, Španjolsku, Švicarsku, Nizozemsku, Norvešku, Dansku, Finsku, Irsku, Veliku Britaniju, Japan, SAD, Kanadu te Australiju. Geografska disperziranost projektnih prijedloga koji uključuju institucije iz zemalja s pet kontinenata svjedoči velikom zanimanju kako stranih istraživača tako i međunarodnih institucija da surađuju s hrvatskim istraživačima i razvijaju svoje projekte u Hrvatskoj.

Konačan broj projektnih prijedloga koji ulaze u proces evaluacije bit će dostupan u trećem tjednu ožujka 2014. godine, nakon završetka tehničke provjere projekata i službene potvrde Selekcijskoga odbora.