HR EN
Prijava / Registracija Prijavi projekt

Zatvoren prvi natječaj projekta NEWFELPRO

Ispiši stranicu
Na prvi natječaj projekta NEWFELPRO predano je ukupno 50 projektnih prijedloga za predviđene 34 stipendije, od čega je 30 istraživača s četiri do 10 godina istraživačkog iskustva, te 20 istraživača s više od 10 godina istraživačkog iskustva. Raspodjela projektnih prijedloga prema godinama istraživačkog iskustva pokazuje gotovo podjednak interes kako mlađih tako i starijih istraživača za sudjelovanjem i razvijanjem svojih istraživačkih karijera u sljedećim godinama u sklopu projekta NEWFELPRO.

U odlaznoj shemi stipendiranja prijavljeno je ukupno 29 projektnih prijedloga, dok je ukupno 18 projektnih prijedloga prijavljeno u dolaznoj shemi stipendiranja. Shema reintegracije, koja je predstavljala ujedno i najveći izazov, uspjela je privući hrvatske istraživače iz trećih zemalja i potaknuti ih na prijavu s ukupno tri projektna prijedloga.  Popis zemalja iz kojih su pristigli projektni prijedlozi u sklopu dolazne sheme stipendiranja, kao i zemalja u koje istraživači planiraju otputovati i razvijati svoje projekte u sklopu odlazne sheme stipendiranja je zaista šarolik te uključuje zemlje diljem cijele Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije te Australije. Geografska disperziranost projektnih prijedloga svjedoči velikom zanimanju kako stranih istraživača tako i međunarodnih institucija da surađuju s hrvatskim istraživačima i razvijaju svoje projekte u Hrvatskoj.

Konačan broj projektnih prijedloga koji ulaze u proces evaluacije bit će dostupan 27. rujna 2013.  nakon završetka tehničke provjere projekata i službene potvrde Selekcijskoga odbora.